Copyright Annika

Nålbrev #1Nålhus, nålbrev

Posted by Annika Olsen Wed, June 27, 2018 09:59:32

Blog imageJag fann materialsats i Hemslöjdens butik i Landskrona. Jag var inte vän med yllebroderi men tyckte om nålbrevet så jag köpte materialsatsen. Det var kul att göra men jag bytte ut kantband och ett par färger på ullbitarna i mitten till något som passade mig bättre. En enkel men fin modell och definitivt mycket användbar. Kan hända att det blir fler vad det lider.

// Annika

Nålhus #1Nålhus, nålbrev

Posted by Annika Olsen Wed, June 06, 2018 22:24:46

Blog imageMitt första "egendesignade" nålhus i yllebroderi. Roligt med små handarbete som inte kräver så mycket. Hade ingen plan från början på hur det skulle se ut utan det växte fram efterhand.

// AnnikaBoll med rutor och hjärtaSinglade bollar

Posted by Annika Olsen Wed, June 06, 2018 22:21:11

Blog imageNär jag skulle sy denna bollen startade jag med att bygga upp en ruta och sydde den in mot mitten. Den yttre kanten syddes med svart garn och sedan byggde jag upp en annan ruta och så vidare. Det uppstod en tom yta som liknade vid ett hjärta och så fick det bli.

// AnnikaStickad disktrasaMina beskrivningar

Posted by Annika Olsen Wed, June 06, 2018 20:05:45

Förut tyckte jag att en wettex-trasa var den bästa att använda i köket. För några år sedan köpte jag en disktrasa i bomull hos Iris hantverk i Stockholm och jag gillade den skarpt. Det bästa var att den inte luktade illa och var lätt att tvätta i maskinen. Den höll dessutom mycket längre än en wettex.

Jag började sticka trasor i olika material för att komma fram till vilken jag tyckte bäst om. Den jag stickade i bomull fungerade bäst för mig. Jag stickade den i 8/4 och med stickor nr 3. Trasan blir lite glesare och suger lättare upp. Dessutom torkar den fortare. Trasan kan tvättas i 60 grader och blir bättre efter några tvättar.

Så här gjorde jag.

STICKAD DISKTRASA

Storlek: ca 20 x 24
Garn: bomullsgarn 8/4, ca 25 gram
Stickor: en 3,0

Lägg upp 60 maskor och sticka ett varv räta maskor.
Kantmaskan stickas rät alla varv.

Varv 1: 1 kantm, *2 rm, 2 am*, 1 kantm.
Varv 2-4: 1 kantm, *2 rm, 2 am*, 1 kantm.

Varv 5: 1 kantm, *2 am, 2 rm*, 1 kantm.
Varv 6-8: 1 kantm, *2 am, 2 rm*, 1 kantm.

Upprepa dessa 8 varv tills trasan är ca 24 cm.
Avsluta med 1 varv räta maskor.
Maska av alla maskor och fäst trådarna.

Copyright Annika Olsen.

***********************************************************************
Mönstret får inte säljas eller kopieras och delas. Disktrasor stickade efter detta mönster får användas fritt. Länka gärna till mönstret här på sidan.